HOPE; internationale uitwisseling

HOPE, Hospital Organisation of Pedagogues in Europe

HOPE is een Europees netwerk van consulenten Onderwijsondersteuning Zieke Leerlingen (Hospital Teachers) met als motto “Continuity in education”.

HOPE biedt een informatieve website (www.hospitalteachers.eu) en geeft drie keer per jaar de HOPE Newsletter uit met het laatste nieuws, best practices en uitkomsten van wetenschappelijke onderzoeken. Eens in de twee jaar is er een fysiek HOPE-congres, waar de deelnemers kennis delen, het professionele debat voeren, elkaar inspireren en internationale contacten leggen. Elk jaar is een online General Assembly (algemene ledenvergadering) van HOPE. Het eerstvolgende HOPE-congres is in mei 2025 in Dublin (Ierland). HOPE heeft leden in 36 landen, zowel in Europa als ver daarbuiten (o.a. Australië, Brazilië, Israël, Mexico en Nieuw-Zeeland). De rechten van de zieke leerling liggen vast in de “Charter of HOPE”, die is gratis te downloaden op het openbare gedeelte van de website van HOPE.

Als je lid wilt worden van HOPE kun je je aanmelden bij Tim Kallenbach: t.r.kallenbach@amsterdamumc.nl 

Bekijk het academic journal Continuity in Education en wellatschool.org (website van Engelse collega’s voor onderwijs aan zieke leerlingen) voor meer informatie.

Europees netwerk voor consulenten OZL

Europees netwerk voor consulenten OZL

Ziezon is het landelijk expertisenetwerk voor ziek zijn en onderwijs in Nederland. Maar weet je dat er ook een Europese koepel is? Hospital Organisation for Pedagogues in Europe (HOPE) is het Europese netwerk voor consulenten OZL, oftewel ‘hospital teachers’. Een...