HOPE; internationale uitwisseling

HOPE, Hospital Organisation of Pedagogues in Europe

HOPE is een Europees netwerk van consulenten Onderwijsondersteuning Zieke Leerlingen (Hospital Teachers) met als motto “Continuity in education”.

HOPE biedt een informatieve website (www.hospitalteachers.eu) en geeft drie keer per jaar de HOPE Newsletter uit met het laatste nieuws, best practices en uitkomsten van wetenschappelijke onderzoeken. Eens in de twee jaar is er een fysiek HOPE-congres, waar de deelnemers kennis delen, het professionele debat voeren, elkaar inspireren en internationale contacten leggen. Een keer per twee jaar is een online General Assembly (ledenvergadering) van HOPE. Het eerstvolgende HOPE-congres is in 2022 in Milaan (Italië). HOPE heeft leden in 36 landen, zowel in Europa als ver daarbuiten (o.a. Australië, Brazilië, Israël, Mexico en Nieuw-Zeeland). De rechten van de zieke leerling liggen vast in de “Charter of HOPE”, die is te vinden op de website van HOPE.

Als je lid wilt worden van HOPE kun je je aanmelden bij Carla Hendriks: c.j.hendriks@amsterdamumc.nl 

Bekijk het academic journal Continuity in Education en wellatschool.org (website van Engelse collega’s voor onderwijs aan zieke leerlingen) voor meer informatie.

Academic journal: Continuity in Education

Academic journal: Continuity in Education

HOPE is de internationale organisatie voor onderwijs aan zieke leerlingen. Meer lezen? CIE (Continuity in Education) is een academic journal over gezondheid, onderwijs en psychologische ontwikkelingen in verschillende contexten, waaronder onderwijs in het ziekenhuis...