Leraar 24: hoe ga je om met een leerling met een eetstoornis

“Het is iets in je hoofd, iets dat tegen je schreeuwt: Niet eten, dunner is mooier!”

Ester is negentien jaar en heeft al enkele jaren een eetstoornis. In deze reportage vertelt ze openhartig over haar stoornis en haar gevoelens die daar bij komen kijken.

<iframe width="440" height="270" src="https://www.leraar24.nl/api/video/218000471/embedded/portret-eetstoornis" frameborder="0" allowscreen></iframe>

Iemand met een eetstoornis is altijd bezig met voedsel. Calorieën tellen, vreetbuien, braken en laxeerpillen zijn dan aan de orde van de dag. Eetstoornissen komen veel voor bij jonge vrouwen en steeds vaker ook al bij kinderen op de basisschool, en bij jongens en mannen.

Voor een leraar dus heel erg belangrijk om gestoord eetgedrag op tijd te signaleren en weten wat je kunt doen om een leerling te helpen. Wil je weten wat de signalen zijn en hoe je een leerling met een eetstoornis het beste kunt helpen kijk dan naar Studio24 – Eetstoornis. In deze studio24 praat Julia van Gemert met Patricia Bos, oprichtster van Buro Puur. Ze heeft zelf dertien jaar lang boulimia gehad en biedt nu hulp en voorlichting aan op scholen.

<iframe width="440" height="270" src="https://www.leraar24.nl/api/video/218145802/embedded/studio24-eetstoornis" frameborder="0" allowscreen></iframe>
Leraar 24: hoe ga je om met een leerling met een eetstoornis