Buikklachten

Informatie en advies voor leraren

Buikklachten komen vaak voor bij kinderen van alle leeftijden. Buikpijn kan plotseling opkomen en een korte periode hevig zijn. Men spreekt dan van acute buikpijn. Buikpijn die gedurende meerdere maanden steeds terugkeert en wisselt in heftigheid, noemt men chronische buikpijn.

Verstopping wordt ook wel obstipatie of constipatie genoemd. Een kind heeft last van verstopping, wanneer het minder dan drie keer per week ontlasting heeft.

Gevolgen voor het onderwijs

In de brochure geven we naast informatie over buikklachten, tips voor leraren over hoe ze rekening kunnen houden met een leerling met buikklachten en geven we enkele algemene adviezen. Tot slot verwijzen we naar enkele websites voor uitgebreide informatie.

Meer informatie of advies?

Neem gerust contact op met een van de consulenten OZL bij u in de regio, raadpleeg de Onderwijsdatabank en lees hieronder verder.

Kinderen en hun buik

Kinderen en hun buik

Buikpijn komt veel voor bij kinderen en kan verschillende oorzaken hebben. In de meeste gevallen wordt er geen duidelijke lichamelijke oorzaak gevonden. Bij 4 van de 10 kinderen die al langere tijd buikpijn hebben, kan de huisarts een lichamelijke oorzaak vinden....

Maag Lever Darm Stichting

Maag Lever Darm Stichting

De Maag Lever Darm Stichting wil ziekten in het maag-, lever- en darmstelsel voorkomen en bestrijden. Ongeveer 25.000 kinderen in Nederland hebben een ernstige spijsverteringsaandoening.