Kinderen en hun buik

Buikpijn komt veel voor bij kinderen en kan verschillende oorzaken hebben. In de meeste gevallen wordt er geen duidelijke lichamelijke oorzaak gevonden.

Bij 4 van de 10 kinderen die al langere tijd buikpijn hebben, kan de huisarts een lichamelijke oorzaak vinden. Terugkerende buikpijn kan veel impact hebben op het leven van een kind en zijn of haar omgeving. Het is belangrijk dat kinderen weten hoe ze buikpijn en problemen met de stoelgang kunnen voorkomen. En voor ouders hoe ze hiermee om kunnen gaan en wanneer het belangrijk is om naar de huisarts te gaan. De Maag Lever Darm Stichting biedt voorlichting hierover.

Spreekbeurt info

Zoek je betrouwbare informatie voor je werkstuk of spreekbeurt? Alle informatie op gebied van spijsverteringsziekten en – klachten is te vinden op de website van MLDS. Ook bieden ze veel informatie over de werking van de spijsvertering.

Speciaal voor kinderen kun je hier klikken voor het Rottige Buiken Boekje met leuke informatie over de spijsvertering en hoe je je buik gezond kunt houden en twee informatieve posters  over gezond toiletgedrag en gezond ontbijten. Verder bieden ze een informatiepagina met leuke weetjes over het onderwerp ‘Poep’.

Kinderen en hun buik