Hoezo Anders?

Hoezo Anders is een stichting die zoveel mogelijk jongeren met een niet-zichtbare beperking of chronische ziekte wil helpen om makkelijker hun weg te vinden in de maatschappij. Jij verdient gewoon waardering voor wat je wel kan!

Hoezo Anders wil meer bekendheid en begrip voor jongeren met een niet-zichtbare beperking of chronische ziekte en deze jongeren inspireren hun dromen te realiseren. Hoezo?

Jongeren met een niet-zichtbare beperking (zoals bijvoorbeeld ADHD, ASS of een spraakstoornis) of een chronische ziekte, groeien op in een maatschappij die hun beperking vaak totaal niet begrijpt. Het hebben van een ‘label’ heeft een enorme impact op hun leven dat anders verloopt. Juist omdat de beperking niet opvalt, wordt (afwijkend) gedrag verkeerd geïnterpreteerd. Uiterlijk en (vaker) prestaties voldoen niet aan de norm, waardoor ze niet volwaardig kunnen meedoen aan ‘gewoon’ school, werk en wonen. Maar jongeren die ‘anders’ zijn hebben ook behoeften, wensen en ambities. Ze willen ‘gewoon’ meedoen en een ‘gewoon’ leven leiden. Stichting Hoezo Anders gaat niet uit van welk ‘label’ dan ook en legt de nadruk op hun (bijzondere) talenten.

Meer informatie? www.hoezoanders.nl

Hoezo Anders?