Decembertips: hoe betrek je een zieke leerling bij de kerstactiviteiten?

Hoe betrek je in december de leerling bij de kerstactiviteiten op school? Judith Brakman, consulent OZL bij Midden- en Oost Brabant heeft voor scholen een handig document opgesteld boordevol decembertips. Het is van groot belang om ervoor te zorgen dat ook zieke leerlingen kunnen deelnemen aan de feestelijke sfeer op school.

In het document worden verschillende creatieve en flexibele manieren besproken waarmee scholen en leraren zieke leerlingen kunnen betrekken bij de kerstvieringen. Denk aan virtuele deelname via KlasseContact, het versturen van kerstkaarten door medeleerlingen, en het maken van een video met de klas met een kerstboodschap.

Voor zieke leerlingen is het extra waardevol om betrokken te worden bij kerstactiviteiten. Dit draagt niet alleen bij aan hun onderwijservaring, maar ook aan het gevoel van verbondenheid met hun klas. We moedigen leraren en schoolteams daarom aan ook aan hen te denken. De decembertips zijn hieronder te downloaden en we hopen dat het bijdraagt aan een inclusieve en hartverwarmende kerstperiode voor alle leerlingen.

 

Decembertips: hoe betrek je een zieke leerling bij de kerstactiviteiten?