De stichting Zorgeloos naar School publiceert vandaag een routekaart afstandsonderwijs als wegwijzer voor de chronisch zieke leerling, ouder en school. Want hoe kies je de juiste optie(s) in afstemming met de behoeften en mogelijkheden van leerling, ouder en school? Daarbij rekening houdend met de beschikbare techniek? In de praktijk blijkt dat dit een hele puzzel kan zijn. Netwerk Ziezon heeft meegewerkt aan deze routekaart.
Routekaart Afstandsonderwijs
De routekaart afstandsonderwijs geeft antwoord op veel-gestelde vragen. Vragen als; ‘hoe zit het met leerplicht of privacy?’ of ‘wie betaalt het?’. Er is een keuzehulp in de vorm van een checklist aan vragen voor de leerling, ouder en school. En het biedt een vergelijkend overzicht van negen verschillende soorten afstandsonderwijs inclusief toepassingen en ervaringen van anderen.
De behoefte aan duurzaam afstandsonderwijs is groot
Veel leerlingen met een chronische aandoening lopen een leerachterstand op, omdat ze niet de energie hebben om naar school te gaan. Vaak kan thuis leren wel. Vandaar dat afstandsonderwijs voor deze leerlingen dè oplossing is om een leerachterstand te voorkomen en contact met de klas te houden.
Download hier de digitale versie van de routekaart. Daarnaast is een gedrukt voorbeeld exemplaar van de routekaart gratis te bestellen voor elke leerling, ouder, school of organisatie.