Platform Onderwijs dat Past! voor leerlingen met een chronische aandoening

Op 1 maart is de website www.onderwijs-dat-past.nl live gegaan. Onderwijs dat past! is een online platform voor jongeren tussen de 10 en 16 jaar met (en zonder) een chronische aandoening. Jongeren kunnen hier hun schoolervaringen met elkaar delen en tips uitwisselen met leeftijdsgenoten. 

Er valt veel te leren van ervaringen en tips van jongeren zelf. Met die gedachte is het online-platform Onderwijs dat Past!, speciaal gericht op leerlingen in de groepen 7 en 8 van het primair onderwijs en leerlingen in de eerste leerjaren van het voorgezet onderwijs. Doordat leerlingen ervaringen en concrete tips met leeftijdsgenoten uitwisselen helpen ze elkaar en vergroten ze hun kansen op een soepele schoolloopbaan.

Interactief platform door jongeren

Op het forum zal vooral ruimte worden gegeven aan de jongeren om elkaar te helpen met praktische suggesties en oplossingen. Dit gebeurt op het platform via videoverhalen, een community-chatfunctie en live webinars. Na afloop is de webinar terug te kijken op de website.

Leraren, intern begeleiders en zorgcoördinatoren: opgelet!

Onderwijs volgen met een chronische aandoening is vaak niet vanzelfsprekend. Hoe gaan jongeren daarmee om en wat vraagt dat van onderwijsprofessionals? Hun feedback is verwerkt in een e-learning module die gericht is op goede samenwerking tussen jongeren, ouders en school en hen voorziet van praktische tips.

Onderwijs dat past! is mogelijk gemaakt door Fonds NutsOhra en is uitgevoerd door EDventure, in samenwerking met Eduseries en met medewerking van een aantal consulenten Onderwijsondersteuning Zieke Leerlingen (OZL), aangesloten bij het netwerk ZieZon. De website kwam mede tot stand door de medewerking van jongeren, ouders en scholen.

 

Platform Onderwijs dat Past! voor leerlingen met een chronische aandoening