Nierpatient Lennart kan weer naar school via webchair

Reportage van RTV Rijnmond over de 15-jarige Lennart Cohen. Hij kan weer volop lessen volgen bij het Lentiz Groen van Prinstererlyceum in Vlaardingen. Niet in de klas, maar thuis via de laptop. Lennart: “Het is eigenlijk net alsof je echt in de klas zit.”

Lennart is vaak zeer vermoeid door zijn nierproblemen. Iedere nacht ligt hij thuis aan de nierdialyse. Het is dan ook moeilijk vol te houden om steeds naar school te gaan. En dat is balen natuurlijk: “Ik mis de docenten en mijn vrienden. Soms is het best eenzaam.”

Maar met de webchair van KlasseContact is hij er nu toch een beetje bij. De kast bestaat uit een scherm, waarop Lennart te zien is en een camera die Lennart via zijn laptop kan bedienen. Zo kan hij elke les volgen, antwoord geven op vragen van de docent en horen wat anderen te zeggen hebben. Als er een rood lampje brandt, weet de docent dat hij een vraag wil stellen.

Ook zijn docente Engels, Maaike Luttikholt, is enthousiast. “Het is zeker goed dat hij weer mee kan doen in de les. Op die manier krijgt hij toch meer mee van de stof. En ook voor zijn klasgenoten is het goed. Ze kunnen weer echt met elkaar communiceren.”

Maar vult Luttikholt stellig aan: “Uiteindelijk hopen we hem gewoon weer snel live in de klas te hebben!”

Nierpatient Lennart kan weer naar school via webchair