Brochure over scoliose is vernieuwd

De Ziezonbrochure over ‘een leerling met scoliose’ is vernieuwd. Deze brochure is bedoeld voor leraren met een leerling met scoliose in de klas. Scoliose is een driedimensionale zijdelingse verkromming van de wervelkolom. Er ontstaat een bocht in de wervelkolom en deze draait om zijn eigen as. De term scoliose komt uit het Grieks en betekent verkromming. Kort gezegd is het een kromme rug. In Nederland hebben ongeveer 60.000 mensen scoliose. Deze brochure geeft uitleg over ‘idiopathische scoliose’ met daarbij speciale aandacht voor de mogelijke gevolgen van deze aandoening op school. Maar ook adviezen om op school zo goed mogelijk begeleiding te kunnen bieden aan een leerling.

De informatie is samengesteld door consulenten en goedgekeurd door artsen. Regelmatig worden deze brochures over diverse ziektebeelden toegevoegd én geactualiseerd. Bekijk hier de brochure over scoliose en andere ziektebeelden.

Vindt u geen informatie over het ziektebeeld van uw leerling of kind? En heeft u toch behoefte aan wat ondersteuning of extra kennis om te helpen het onderwijsproces op een prettige manier te laten verlopen voor uw zieke leerling of kind? Wij helpen u graag verder! Zoek contact met de dichtstbijzijnde Consulent Onderwijsondersteuning Zieke Leerlingen in uw regio.

Brochure over scoliose is vernieuwd