VACATURE: CED-Groep zoekt consulent onderwijsondersteuning zieke leerlingen

Het mooiste aan deze baan is om van betekenis te zijn voor zieke kinderen en hun ouders in de schoolondersteuning en daar mee te kunnen denken waar de school er zelf niet meer uitkomt.

CED-Groep is op zoek naar een collega voor het Expertise Centrum Ziek en Onderwijs. Een collega, die het schoolproces en de ontwikkeling van de zieke leerling in goede banen leidt. Heb jij een tweedegraadslesbevoegdheid? Heb je ook nog ervaring in het primair onderwijs? Voel je je betrokken bij langdurig of chronisch zieke leerlingen? Dan is dit jouw baan!

Consulent Onderwijsondersteuning Zieke Leerlingen
16 – 20 uur per week
regio Rotterdam

School is voor ieder kind, ziek of niet ziek, een belangrijk deel van zijn of haar leven. Het Expertisecentrum Ziek en Onderwijs ondersteunt leerlingen, ouders, docenten en hulpverleners als het gaat om onderwijs voor langdurig en chronisch zieke leerlingen. Onze consulenten Onderwijsondersteuning Zieke Leerlingen weten in hoeverre ziekte gevolgen kan hebben voor de ontwikkeling van een kind en in overleg met ouders en school proberen zij de leerlingen letterlijk “bij de les” te houden. Samen Leren We Meer!

Wat ga je doen

Je regelt alles rondom schoolwerk voor de zieke leerling, helpt de leerling bij de verschillende vakken op elk niveau en motiveert ze om de draad weer op te pakken. Ook regel je dat een leerling thuis of in het ziekenhuis toetsen of examens kan afleggen.

Je ondersteunt en adviseert scholen in het primair en voortgezet onderwijs bij het chronisch of langdurig ziekteproces van de leerling, informeert over de gevolgen van een ziekte op de continuïteit in de educatieve en sociaal-emotionele ontwikkeling. Je zet technologische mogelijkheden in voor onderwijs op afstand voor contact tussen de leerling en zijn klasgenoten en ouders.

Je stelt met de ouders en de school een plan van aanpak op en overlegt met ketenpartners, zoals collega’s werkzaam bij de samenwerkingsverbanden, zorgcoördinatoren, collega-onderwijsconsulenten en behandelaars.

Kortom een betekenisvolle baan, waar bij de zieke leerling zo optimaal mogelijk kan (blijven) meedoen in het onderwijs en zijn/haar ontwikkeling.

Samenwerking binnen Expertisecentrum Ziek & Onderwijs

Het Expertisecentrum Ziek en Onderwijs kent voor Nederland een unieke vorm: samen vormen de consulenten van de Educatieve Voorziening van het Erasmus MC-Sophia en de regioconsulenten van het Centrum Educatieve Dienstverlening (CED-Groep) in Rotterdam één team. Er worden jaarlijks zo’n 450 zieke kinderen begeleid.

Wat verwachten we van jou

 • Minimaal een tweedegraads lesbevoegdheid, bij voorkeur in het vak Engels
 • Aantoonbare onderwijservaring in het VO, wellicht ook in het PO
 • Betrokkenheid bij en affiniteit met leerlingen die langdurig of chronisch ziek zijn. Je hebt interesse in ziektebeelden en/of je bent bereid je kennis hieromtrent te vergroten.
 • Ervaring met leveren van maatwerk aan leerlingen is een pré. Hun kracht met verwondering te bekijken, hoe de zieke leerling vaak alles uit hun school willen halen en ze daarbij te ondersteunen.
 • Je werkt vanuit positieve energie en pakt zelf nieuwe uitdagingen op.
 • Je beschikt over goede contactuele en communicatieve vaardigheden.
 • Je vindt het leuk om een bijdrage te leveren aan de professionalisering en profilering van het Expertisecentrum.

Wat kun je van ons verwachten

 • Ons motto: als leren je lief is! Door het jaar heen hebben we interne professionaliseringsdagen met een externe spreker op het thema. Je ontwikkelt jezelf snel verder doordat je klanten adviseert op basis van de nieuwste trends, omdat je samen met jouw collega’s nieuwe aanpakken ontwikkelt en omdat wij de verdere uitbouw van jouw expertise actief faciliteren.
 • Arbeidsvoorwaarden volgens de cao-AOJ;
 • Salaris van consulent zieke leerlingen, max € 4.209 bpm op fulltime basis
 • Na je eerste jaar ga je meedelen in de jaarlijkse CED-bonus
 • In eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor een jaar met de intentie te verlengen;
 • Vijf weken vakantie, uit te breiden tot 8 weken (tijd voor tijd)
 • Opname in pensioenfonds ABP;
 • Collectieve ziektekostenverzekering en arbeidsongeschiktheidsverzekering;
 • Reiskosten- en parkeervergoeding;
 • Laptop en telefoonvergoeding.

 

Meer informatie over de vacature

Neem voor meer informatie over de functie contact op met Hanke Geurts, unitmanager gespecialiseerd onderwijs, telnr 06-38242635

Reageren op de vacature consulent onderwijsondersteuning zieke leerlingen

Je motivatie en cv kun je mailen naar sollicitatie@cedgroep.nl.

Wij zoeken graag zelf onze collega’s. Bureaus hoeven dus geen contact op te nemen.

VACATURE: CED-Groep zoekt consulent onderwijsondersteuning zieke leerlingen