Radboudumc zoekt een consulent onderwijsondersteuning zieke leerling

Functieomschrijving

Als consulent ondersteun, adviseer en informeer je de school, de leerling en ouders gedurende de opname en behandeling van de leerling in het ziekenhuis. Hierbij vertaal je algemene inzichten over de gevolgen van de ziekte en ondersteuningsbehoefte van de leerling naar bruikbare informatie voor de scholen, leerlingen en ouders. De focus leg je hierbij op een bevordering van de betrokkenheid van-, en adequate terugkeer naar school bij een langdurige afwezigheid van de leerling.

Hierbij werk je in het ziekenhuis samen met de bij het kind betrokken disciplines, en neem je dus ook deel aan de multidisciplinaire overleggen. Buiten het ziekenhuis werk je samen met andere relevante professionals en instanties, denk hierbij aan collega’s uit het Ziezon netwerk. Verder verzorg je het onderwijs aan leerlingen die langdurig zijn opgenomen in het ziekenhuis. Tot slot draag je bij aan zowel de ontwikkeling als verstrekking van informatie over de relatie tussen ziekte en het onderwijs.

Profiel

Wij zoeken een consulent met relevante onderwijservaring in verschillende leerjaren. Hier heb je kennis en vaardigheden opgedaan op het gebied van advisering en gespreksvoering. Verder heb je algemene kennis van ziektebeelden, en ben je in staat deze te vertalen naar de consequenties die dit mogelijk heeft voor het onderwijs en schoolloopbaan van het kind. Je kenmerkt jezelf door je goede contactuele vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk. Ook bezit je het vermogen om flexibel en creatief in te gaan op de vragen van school, de leerlingen en hun ouders. Je bent niet alleen in staat om in hoge mate zelfstandig en proactief aan de slag te gaan, maar je kunt ook je kennis in teamverband delen en ontwikkelen. In deze functie zul je regelmatig in aanraking komen met emotioneel beladen situaties. Je bent in staat om deze te hanteren en je hebt hierbij oog voor, en kunt zelf omgaan met gevoelens van rouw en verlies.

Verder:

  • Bezit je een onderwijsbevoegdheid op PO en/of VO niveau.
  • Is een relevante post hbo specialisatie is gewenst, maar dit is geen vereiste.
  • Heb je relevante onderwijs ervaring, in verschillende leerjaren.
  • Bezit je kennis en vaardigheden op het gebied van ICT.
  • Ben je breed inzetbaar voor het verzorgen van onderwijs in de verschillende leerjaren.

Tot slot herken je jezelf in de Radboud manier van werken.

Organisatie

Educatieve Voorziening
School is voor ieder kind, ziek of niet ziek, een belangrijk onderdeel van hun leven. De Educatieve Voorziening van het Radboudumc ondersteunt zieke leerlingen, hun ouders en scholen (PO, VO en MBO) bij het realiseren van passend onderwijs. Onze belangrijkste taak is goede advisering en ondersteuning om de nadelige gevolgen van de ziekte/aandoening op de educatieve en sociaal-emotionele ontwikkeling van leerlingen, zowel tijdens als na de behandeling, te voorkomen. De school is eindverantwoordelijk.

De Educatieve Voorziening is een onderdeel van het Amalia Kinderziekenhuis van het Radboudumc. Het team bestaat uit 5 consulenten en een hoofd. Binnen het ziekenhuis werken we veel samen met andere disciplines die betrokken zijn bij de behandeling van de zieke leerling. 

Landelijk maken wij deel uit van het Ziezon netwerk. Bij Ziezon zijn 120 consulenten onderwijsondersteuning zieke leerlingen (ozl) aangesloten, waar we veel mee samenwerken. De samenwerking omvat het bieden van ketenzorg, maar ook kennisontwikkeling en kennis delen. Er worden momenteel gesprekken gevoerd met het ministerie van OC&W om alle consulenten in dit Netwerk onder te brengen in een landelijke stichting.

Het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis
Jaarlijks behandelen wij in het Amalia kinderziekenhuis in Nijmegen ongeveer 24.000 kinderen tussen 0 en 18 jaar. Dat is 16% van alle patiënten in het Radboudumc. Als academisch medisch centrum integreren we onderzoek, onderwijs en zorg. Wij bieden integrale zorg die we om het kind en zijn familie organiseren en betrekken kinderen en ouders actief bij het zorgproces. Onze focus ligt op aangeboren aandoeningen, (complexe) derdelijnszorg, traumazorg en geboortezorg. Er werken ruim duizend medewerkers in het Amalia kinderziekenhuis. Onze betrokken en bevlogen medewerkers zijn cruciaal in het bereiken van ons doel om de beste zorg voor de patiënt en zijn familie te bieden. Werken in het Amalia kinderziekenhuis betekent werken in een innovatieve en persoonsgerichte omgeving, waarin je als professional het beste uit je zelf kunt halen door grenzen te verleggen. Kijk eens naar onze film over het Amalia kinderziekenhuis.

Binnen het Amalia kinderziekenhuis is de centrumleiding integraal verantwoordelijk voor het kinderziekenhuis. De leiding bestaat uit twee leden, de directeur en de centrummanager.

Het Radboudumc
Het Radboudumc wil vooroplopen in de ontwikkeling van duurzame, innovatieve en betaalbare gezondheidszorg. En daarmee aan de gezondheid van mens en maatschappij in Nederland en daarbuiten. Onze missie is dan ook: To have a significant impact on healthcare. Bekijk zelf hoe dat zich uit in onze strategie.

Lees meer over wat werken bij het Radboudumc betekent en wat onze medewerkers daarover vertellen.

Arbeidsvoorwaarden

De contractomvang bestaat in beginsel uit 25 uur per week. In de praktijk betekent dit ongeveer 29 uur in verband met schoolvakantieregeling. Na één jaar zijn er naar verwachting mogelijkheden voor uitbreiding van de contractomvang.

Bij indiensttreding vragen wij om een verklaring omtrent gedrag (VOG) en vindt er, afhankelijk van de functie, een screening plaats op basis van het aangeleverde cv. De procedure hiervoor verloopt via de afdeling HR van het Radboudumc. 
 
Lees meer over de arbeidsvoorwaarden en sollicitatieprocedure binnen het Radboudumc.

Solliciteren? Klik dan hier 

Opmerkingen en contactinformatie

De eerste gespreksronde vindt plaats op 3 december 2020. Fijn als je hier alvast rekening mee houdt.

Is solliciteren nog een stap te ver, maar ben jij wel benieuwd wat het betekent om in deze functie te werken bij het Radboudumc? Neem dan ter oriëntatie eens contact op met de vacaturehouder. Ook voor alle aanvullende vragen over de functie kun je contact opnemen met Mart Geven, hoofd Educatieve Voorzieningen via 06-50165920. Voor solliciteren gebruik de knop ‘solliciteer naar functie’. 
 
Graag solliciteren vóór 23 november.
Acquisitie naar aanleiding van onze vacatures stellen wij niet op prijs.

Radboudumc zoekt een consulent onderwijsondersteuning zieke leerling