Uitnodiging: Twee-daagse professionalisering SOLK

Op 16 april en op 18 juni 2019 organiseert Ziezon de ‘Tweedaagse professionalisering SOLK’ 

SOLK staat voor Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten. Gemiddeld zit in iedere klas 1 leerling met langdurig onverklaarde lichamelijk klachten. Denk daarbij aan leerlingen met buikpijnklachten, misselijkheid of vermoeidheidsklachten. Bij deze leerlingen is vaak sprake van langdurig en/of regelmatig ziekteverzuim. Een lastig probleem waar scholen vaak mee worstelen, omdat een helder advies over hoe de leerling het beste te ondersteunen niet voorhanden is. 
Vanuit het netwerk Ziezon organiseren wij een tweedaagse scholing over SOLK voor consulenten OZL en voor andere onderwijsprofessionals in Nederland.
In deze tweedaagse scholing wordt ingezoomd op wat de nieuwste inzichten en richtlijnen op het gebied van SOLK zijn. Tijdens de scholing wordt een heldere uitleg gegeven over de achtergrond en theorie m.b.t. SOLK, maar ook worden praktische handvatten en inzichten geboden hoe je je aanpak als onderwijsprofessional ten aanzien van leerlingen met SOLK-klachten kunt verbeteren. Hoe ga je met deze problematiek om in de praktijk?
En wie kunnen dit beter dan de twee deskundigen op dit gebied: Carlijn de Roos en Yanda van Rood. Zij zijn beiden klinisch psycholoog/psychotherapeut en gespecialiseerd in diagnostiek en behandeling van kinderen met volwassenen met SOLK
Zij hebben  als auteurs bijgedragen aan het handboek SOLK. Carlijn was voorzitter van de expertgroep die de tekst over SOLK voorbereidde voor het kenniscentrum Kinderen en Jeugdpsychiatrie en Yanda maakte deel uit van de werkgroep die de zorgstandaard SOLK voor volwassenen opstelde. Kortom: zijn zijn de professionals op dit gebied.

Namens Ziezon, het landelijke expertisenetwerk Ziek en Onderwijs, kunnen we deze professionalisering aanbieden voor een relatief bescheiden bijdrage van 25 euro per deelnemer. De tweedaagse scholing vindt plaats op een centrale plek in Nederland op:

 –           16 april en 18 juni, beide dagen van 13.30 uur – 17.00 uur.

Het tweede dagdeel betreft een verdieping van de eerste bijeenkomst. Locatie en het exacte programma volgen binnenkort.

Wilt u deze interessante scholing bijwonen? Meld je via deze link dan snel aan!

Voor vragen over de scholing kunt u contact opnemen via: ziezon@edventure.nu of 070 3154102.

 

Uitnodiging: Twee-daagse professionalisering SOLK