Onderwijs op afstand: KlasseContact

klassecontact-100KlasseContact maakt het voor chronisch of ernstig zieke kinderen die langdurig niet naar school kunnen mogelijk lessen te volgen in de eigen klas, met de eigen leerkracht. Zo raken zij minder snel achterop met de lesstof en, net zo belangrijk, blijven zij in contact met hun leraar en klasgenoten.

KPN_3De leerling kan vanachter de KlasseContact-laptop thuis of in het ziekenhuis actief deelnemen aan de lessen. In de klas staat een Klasgenoot, dit is een ICT-set waarmee een beeld- en geluidsverbinding kan worden gemaakt tussen de school en de leerling, thuis of in het ziekenhuis. De leerling is zo aanwezig in de klas en volgt onderwijs net als zijn of haar klasgenoten. Dit bijzondere project is een gezamenlijk initiatief van het KPN Mooiste Contact Fonds en EDventure. Met behulp van KlasseContact konden de afgelopen jaren al meer dan duizend zieke leerlingen weer meedoen met hun klas.

Voor welke leerlingen is KlasseContact bestemd?

KlasseContact is bestemd voor leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs. Een leerling komt in aanmerking als hij of zij een chronische of ernstige somatische ziekte heeft en hierdoor gedurende langere periode niet naar school kan gaan. De leerling moet dan wel worden begeleid door een consulent onderwijsondersteuning zieke leerlingen (OZL).

Aanvraag KlasseContact

EenKPN_2 aanvraag voor KlasseContact verloopt in overleg met de consulent OZL, de ouder/verzorger en de school. De consulent dient een aanvraag in bij EDventure, die de aanvraag vervolgens beoordeelt en doorstuurt naar KPN voor de verdere uitvoering. Voor meer informatie over de aanvraag en uitvoering van KlasseContact verwijzen wij u naar de website van KlasseContact en de Brochure KlasseContact (2017).

Video over traject KlasseContact: van aanvraag tot plaatsing

In deze film laten we stap voor stap zien wat er bij plaatsing van de Klasgenoot komt kijken.

Procesfilm KlasseContact


Print Friendly, PDF & Email