Video: Lerarenwissel voor 1 dag

De wissel

Normaal gesproken geeft Heleen Lemaire les aan peuters met een auditieve beperking bij de Bertha Mullerschool. Vandaag ruilt zij echter van plek met Imke van de Venne en gaat lesgeven aan zieke leerlingen in het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht. Van deze ervaring is door www.leraar24.nl een video gemaakt. Deze video kunt u hier bekijken.

Langdurig zieke kinderen (LZK)

In het ziekenhuis wordt les gegeven aan kinderen van vier tot en met achttien jaar die langer dan een week opgenomen zijn. Soms in een klas, maar meestal aan bed. Dit kan komen door de leeftijdsverschillen, maar ook vanwege infectierisico’s of omdat de kinderen een specifieke behandeling ondergaan. De leraar moet na de les alles wat behandeld is bijhouden in een dossier. Deze kan dan als de leerling ontslagen wordt uit het ziekenhuis doorgestuurd worden naar de school.

Ervaring

Hoewel Heleen wel ervaring heeft met leerlingen met een beperking is het lesgeven in een ziekenhuis toch een totaal andere situatie. Ze moet op één dag leerlingen van verschillende niveau’s en leeftijden met een compleet andere achtergrond en ziektebeeld lesgeven. Dit vergt veel improvisatievermogen.

Leerdoel

Heleen wilde dan ook graag meedoen aan de Lerarenwissel om er achter te komen of ze makkelijk met andere leerlingen kan werken dan ze gewend is. Ze is erg benieuwd of ze ervoor kan zorgen dat de leerstof, ook bij leerlingen die ze niet kent, goed aankomt.

Les in Cluster 2

Wilt u ook zien hoe Imke van de Venne het er van afbrengt voor de klas van Heleen? Bekijk dan de aflevering van Imke.

Het videomateriaal is afkomstig van www.leraar24.nl.


Print Friendly, PDF & Email