Digitaal aanwezig op het eindexamen

(IN: Groot Eindhoven 26 mei 2012)

EINDHOVEN – Eva Leenderts uit Eindhoven en Mathijs Maas uit Vlierden zetten dit jaar een geweldige prestatie neer…
Langdurig ziek zijn, maar toch eindexamen doen… En toch waren Cora Leenderts en Mathijs Maas de afgelopen jaren met behulp van technologische snufjes ‘digitaal’ aanwezig in hun klaslokaal. Hierdoor konden zij bijblijven met de lesstof en contact houden met hun klasgenoten. Het project KlasseContact van het KPN Mooiste Contact Fonds maakte dit het afgelopen jaar mogelijk voor ongeveer 15 eindexamenleerlingen.

Eva Leenderts (18) en Mathijs Maas (18) deden maandag examen in het vak natuurkunde. “Op sommige momenten was mijn energiepeil erg laag dit jaar en hield ik het niet vol om voor alle lessen naar school te komen, laat staan daarnaast nog te leren voor de examens. Dankzij de computer- en cameraset van KlasseContact kon ik thuis lessen volgen en hield ik wat energie over om te leren voor mijn examens”, vertelt Eva. “Ik was zonder de computer- en cameraset waarschijnlijk blijven zitten in vwo 5. Daarnaast had ik het een stuk lastiger gehad in vwo 6. Of ik het niet zou halen zullen we nooit weten, maar het heeft me zeker weten veel geholpen’.

Lea Bouwmeester, Tweede Kamerlid voor de Partij van de Arbeid juicht het initiatief van het KPN Mooiste Contact Fonds toe. ‘Dit is voor mij hét voorbeeld van maatschappelijk verantwoord ondernemen”„ aldus Bouwmeester. “KPN en de betrokken sociaal begeleiders hebben elkaar gevonden in een initiatief waarmee langdurig zieke kinderen aansluiting kunnen houden bij het leerproces, maar vooral ook het zo belangrijke sociale contact met klasgenoten. Ik vind het een groot compliment waard dat een commerciële organisatie als KPN zich ook in deze economisch moeilijke lijden sterk maakt voor dergelijke projecten.”


Print Friendly, PDF & Email